Persona...Terpesona

Monday, March 28, 2011

eh korang sedar tak?


aku pun baru sedar, bawah penutup centre console ada tmpt letak card dengan pen..korang sedar tak? hehe


eh, kejapnya..


dalam masa 329 hari aku memiliki persona elegance..inilah mileage aku, xpasti sama ada mampu ke tak aku maintain standard warranty utk 2 tahun, atau akan habis dalam masa kurang setahun..hehe


Sunday, March 27, 2011

DIY Dual function DRL

assalamualaikum..lama tak der post. ni latest projek, alhamdulillah ada free time..leh la wat DIY skit. pasang dual function DRL..ini selain sbg DRL, function kedua dia ada signal light/corner light..wiring simple,cuma nk kena tanggal bumper utk bukak lampu depan.

ucapan terima kasih kepada member NPOC, en Paly yang bertungkus lumus menyiapkan venue dan membantu kebanyakkan kerja


kena buka bumper dulu


ni lampu elegance


dah lekat DRL


pasang balik cover depan..


test...


test...


test...


test...


hasilnya!!!

hasilnya!!!