Persona...Terpesona

Tuesday, December 25, 2012

Wajah baru persona ku....

Assalamualaikum, lama juga tak kemaskini blog, kesibukan kerja ditambah pula dengan ketiadaan kereta maka aku berhenti menaip seketika. hehe, cakap pasal ketiadaan kereta, kereta aku masuk bengkel untuk cat, bertukar warna dengan tema lain. tema diilhamkan daripada satria neo lotus racing yakni warna hijau british racing ler. proses yang agak panjang, sebulan juga masanya. warna pearl dijadikan pilihan sebab nak nampak kesan yang lebih cantik, rasanya inilah post aku yang paling banyak foto. hehe jemput lah cuci mata semuanya yer..






































inilah sedikit sebanyak kerja-kerja mengecat...dan hasilnya seperti di bawah.....












kos? RM2500.00 termasuk kerja-kerja mengecat stripe sepanjang badan kereta, warna pearl memang agak mahal berbanding metalik, hasil kerja sangat memuaskan dan memang cantik.

14 comments:

dan137 said...

Salam bro, nak tanya sikit. Boleh kongsi nama bodykit dan mana nak dapat serta kosnya skali?

Thanks

samad said...

salam bro.masuk fender lotus br cantekk bro.

Rifaie said...

dan137
bodykit R3, bumper depan neo R3. kos? hmm bumper 450 tak masuk cat, sideskirt ngn belakang tak pasti sebab saya trade in dgn member

samad, ada cuba tgk dlm mudah fender tu, tak berkenan sebab material dia PU, macam tak setanding dengan material asal je hehe

code18 said...

salam bro, bumper depan neo R3 tu apa material dier, fiber ker PU ?

Rifaie said...

PU boss

Helmi Idris said...

Paie, masa ang cat keta tu kan.. ada ang p jpj x.. utk buat surat atau sebagainya..

Rifaie said...

lepas cat tu ada pergi sbb ingat nk tukar warna kt geran tu, tp pegawai JPJ tu kata tak perlu

kusukarayban said...

bro lampu belakang tu brp rm? sy pnye lampu brake led belah kiri dah malap2 gitu..bleh tukar ke die pnye led ke mcmn?

Rifaie said...

http://faieelegance.blogspot.com/2013/01/diy-ganti-led-module-lampu-belakang.html

link ni bro kusukarayban

Unknown said...

bro..rm2500 tu cat luar saje le? ke cat luar dalam dalam?

Rifaie said...

luar dalam, plus stripe kuning dan putih

nazz said...

cantikk...

fauzi vtec said...

Bang...kod wrna ni apa ye?cunn...

Rifaie said...

toyota jade green