Persona...Terpesona

Friday, September 23, 2011

Mod yang jarang kita jumpa pada persona...

assalamualaikum...lama tak wat post. so kisah hari ni, sewaktu aku ke proton edar Juru, penang..aku spot satu persona ni..sekali pandang nampak macam biasa, dua kali pandang..ada kelainannya.. cuba korang tengok pic dia..dari belakang, skirting yang dia guna dari proton persona SE..still biasa la tu. tapi antenna dia macam toyota vios..hmm ok ok..tengok spoiler dia, gen2 CPS punya..hah! ni rare skit...aku pun first time tengok..selama ni ada kawan2 tanya, masuk ke spoiler gen2 CPS..ni jawapannya, memang ngam..haha kalau korang tengok lagi betul-betul..badge kat bonet..dari kiri badge CPS, 1.6, Lotus handling..pastu persona R3..memang macam-macam badge ada..hehe



4 comments:

Ngoyo said...

Bro, boleh cerita detail sket, camana ko pasang lampu Hella ni, ko tebuk bumper ke? Tak rosak ke bumper depan tuh?

Lastly, camana ko pasang jaring kat CAI tu?

Rifaie said...

aah aku tebuk bumper skit...pasang kaki dia...tak rosak la, buat kemas2 la..

jaring kt CAI, aku beli net kt kedai hardware je..

Jidin Ladin said...

salam bro..selamat hari raye..bro nk tnye modal bro wat lampu LED tu bape.. sy bru angkat persna elegan ni kaler shifon green..ingat nk wat mcm bro nye lampu LED ..tp ngah kire2 baudjet..nk wat sendiri xreti..heheh..mohon tunjuk ajar...
\mus.

Rifaie said...

lampu LED yang mana tu bro?