Persona...Terpesona

Sunday, June 19, 2011

CPS grill mode

sebelum adanya design bumper elegance..selain dari design R3, RS, promote ataupun neo R3..design CPS pun jadi bahan modifikasi kebanyakan pemilik persona, tapi bila dah release elegance, design CPS ni dah dilupakan sbb orang berebut nk bumper dan grill elegance..

sebenarnya aku minat grill CPS ni, mmg niat aku masa beli persona nk ganti grill elegance ngn CPS..sbb nampak lebih sporty..akhirnya aku tukar jugak hari ni..lihat pic di bawah


grill CPS


genuine parts ni


grill elegance aku


elegance CPS ngn Neo R3


siap!

plus DRL lagi

18 comments:

David said...

hi, nak tanya.. garisan merah tu sticker atau cat?

Rifaie said...

sticker bro

David said...

ohh.. i see

PJ said...

salam bro.. brapa hrga grill ni bro.. mcm beminat pla..

Rifaie said...

harga di proton shoppe rm39.90

abaladib said...
This comment has been removed by the author.
abaladib said...

terdelete le plak..
nice grill..
ada gmbar diy step by step x?

PJ said...

alaah.. dkt kk (sabah) xda la proton shop bro.. cmana mau beli ni ar.. adeshh..

Rifaie said...

@abaladib : step by step tak der, tapi nak mudah cerita, hang kena buka bumper depan, senang nk tanggal gril lama, ada enam skru pada gril. pastu pasang jer gril ni, mmg ngam dah kalau ngan bumper CPS/elegance

@PJ, leh try ke proton service centre, bagi part number grill, minta diorang orderkan

PJ said...

owkehh... tq bro..
neway.. bukak bumper tu senang ke bro??

Rifaie said...

tak senang jgk..bahagian tepi tu susah skit..sbb skru duduk di sebalik splash guard

PJ said...

salamm.. ok grill dah ada bro.. sticker merah tu sticker biasa ja ka ?

Rifaie said...

yes, sticker biasa jer

Kedai Jersi Murah said...

persona first model bleh masuk x grill pe ni ?

Rifaie said...

tak boleh bang, tapi kalau nk design honey comb macam ni, abg cari grill gen2 yang 1st edition. sama design tapi bentuk lain

Zulhafez 777 said...

Bumper apa tu bro

Zulhafez 777 said...

Bumper apa tu bro

Rifaie said...

bumper standard elegance