Persona...Terpesona

Friday, February 25, 2011

siehe meine Hella!

lepas install CAI kelmarin..aku tak puas ati, foglight dah tak der..so kena cari alternatif untuk menyuluh jalan malam2..ronda kedai acc lagi la jwbnya..berjumpalah dengan apa yang aku nk sebagai ganti..HELLA spotlight. aku mmg dah lama berkenan, tp sebabkan harga yang mahal dan aku tak nmpk tempat untuk pasang..maka aku batalkan.tp sekarang dah ada sebab untuk pasang!!!


sampai kena tanggal bumper..


nampak garang tak?



di malam hari..


dari depan



siap ada kembar lagi..


8 comments:

ACHIKZ said...

Fuiyyooo... bleh msuk pertandingan kereta berhias ni...category lampu hiasan...

Rifaie said...

amboi2..terima kasih atas komen

Ngoyo said...

Bro, boleh cerita detail sket, camana ko pasang lampu Hella ni, ko tebuk bumper ke? Tak rosak ke bumper depan tuh?

Robert Ooi said...

Nak Tanya hella ini model yang mana yea? Ingat tak cost dia?

Rifaie said...

hella comet 450... cost sebiji rm110

Rifaie said...

@ngoyo, tebuk skit, tapi tebuk dari bawah. bumper tak rosak, tp berlubang je hehe

Robert Ooi said...

Bro JPJ atau Polis tak kacau? sebab i tengok you dah tak pasang . . .

Rifaie said...

tak kacau kalau u pasang dengan betul. jangan adjust terlalu tinggi. saya tak pasang sebab tukar bumper lain. tak ada masa nak buatkan bracket untuk lampu tu hehe