Persona...Terpesona

Monday, February 14, 2011

DIY Side Mirror

hari tu jalan-jalan kt kedai acc, aku tengok cat dlm tin..terfikir pulak nk spray side mirror bagi matching ngan kaler keta..lepas aku belek-belek ngan member aku, aku pilih satu warna yang aku rasa sgt hampir dengan kaler keta. maka dengan bantuan member NPOC, paly..kitorang pun wat la DIY spray side mirror...

sebelum...


kerja-kerja DIY





hasilnya...







9 comments:

mohazam said...

pakai spray tin ke bang?

Rifaie said...

yup

syaful hafiz said...

Nak buka sidw mirror cm mna

Rifaie said...

dari sebelah dalam kereta, tanggalkan penutup segitiga dkt cermin tu dgn tangan, nnt akan jumpa skru 3 biji yang pegang tapak side mirror

hashimstyle said...

Ada beli persona elegance side mirror nak pasang dekat gen2. Mcm mn kasi led menyala kalau kat gen 2. Ingat nakbbuat sendiri tapi x tahu cara..

Rifaie said...

boleh tap wire dari lampu signal tepi

Hazwan Roslan said...

bro nk tnya klau led xmnyala sbb apa ea?

Rifaie said...

mungkin terbakar, mungkin sambungan wayar putus.. kena buka dan tengok tuan

Hazwan Roslan said...

okey2 trima ksih