Persona...Terpesona

Wednesday, February 23, 2011

DIY Carbon Fiber Lagi..

ada masa lapang...leh la wat DIY lagi..kali ni..fokus interior pulak..kebanyakkan pemilik persona suka wat CF kat area centre console ngan gear kereta..selalunya warna pilihan CF tu hitam.,so aku tukar kaler je..guna silver

silver ni kelebihan dia akan bagi kontra pada center console tu..nmpk lagi timbul menyerlah..hehe cakap banyak mmg aku tak pndai..tgk pic jer la


center console..

radio


side mirror


hasilnya..




10 comments:

Haqiqil H. said...

smart la bro
ssh ar nak wat?

Rifaie said...

tak susah kalau ada tools yang betul

Lukmanulhakim said...

2 suis kat tepi tu suis pe bro?

Rifaie said...

suis foglight aku

Katak Hijau said...

nak try wat la..tapi takde heat gun la plak..pakai hair blower pon bleh kut kan..hehe..

Rifaie said...

boleh jugak tu..asalkan ada hot air. hehe

Mohd Khairulanwar Abdul Khalil said...

Mcm mana nak buka ye? Dua skru je ke kat bawah kena buka? Ke ada skru tmpt lain lg?

Rifaie said...

buka apa tu bang?

centre console panel tu ada dua skru
radio ada 4 skru

Hafiza Humaira said...

kreta wrna grey smart r buat cm 2 sebab stiker sma wrna je juz ada jalur2 tpi klau kreta wrna chiffon green mmg klakar r ek klau buat huhu

Rifaie said...

@hafiza, kalau chiffon green kena buat CF hitam / bronze yang glossy tu, lawa gak hehe