Persona...Terpesona

Wednesday, February 23, 2011

DIY Carbon Fiber Hood Pulak..

carbon fiber hood kalau tak salah aku la, salah penggunaannya pada kereta penumpang sekiranya bukan dipasang di kilang (factory fitted)..alasannya sbb kekuatan carbon fiber hood aftermarket tak sekukuh bonet yang biasanya dibuat dari besi..so ini menjejaskan crumple zone kereta..jd bagi yang teringin nk merasa effect aka syok-syok saja blhla lekat CF sticker kt bonet mcm yang aku wat ni..


ini bonet asal..


step 1, sukat bonet anda


step dua, potong ikut apa y anda sukat..potong tu biar lebih skit


step 3, pasang skit demi skit..ratakan dengan tool y betul



step 4, guna heatgun utk kemasan..


barulah dapat surface y rata..xder bubble


hasilnya..



approved!

sedikit tips..kalau ada bubble, guna pin halus..cucuk kt bubble tu, kemudian tekan supaya angin yang terperangkap tu keluar..pastu guna heatgun utk lebih kemasan

6 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

saya tertarik dengan tip yang diberikan...mohon izin kongsi tip tersebut di blog kami... terima kasih kalau tak keberatan

Rifaie said...

silakan :)

Geng Kucing said...

Menarik gak diy cf kat boot...tp satu mtr brp rm? Nak dpt mane?

Rifaie said...

saya beli 4 kaki x 5 kaki RM 85..

putra hairi said...

Bro maner nk dpt stiker tu

Rifaie said...

saya beli kat kedai sticker je