Persona...Terpesona

Monday, February 14, 2011

rim "baru"

korang mesti perasan kan rim persona cepat sangat kotor..alasannya adalah sebab brake pad bosch tu banyak sangat debu, itula rim kita cepat tukar warna jadi gelap..so lepas aku pikir-pikirkan aku buat keputusan untuk cat rim keta aku tu..smbl cat, leh la repair mana yang bengkok sekali kan..so inilah hasilnya..


sebelum...





selepas..




ada ke patut kedai tu bagi rim mcm ni kat aku..



4 comments:

syira_syahim said...

Hai. .tumpang tny. . Sy nk kna tukar brake pad. . Sb tiap kli brake je . . Ad bunyi cikit. .nak tny. .brake pad jenama apa bgus untuk persona ye?

Rifaie said...

mostly banyak orang akan rekomen bendix, tp kalau pada saya, yang selalu dapat good remark adalah brand ferodo atau rapid stop.

Ms.Neyra said...

guna brake pad jenama bendix dah x ada bunyi bising ada pun sikit jer..

Rifaie said...

sepatutnya mana-mana jenama pun tak kan bising bunyinya, kecuali brake pad dh nipis / ada pasir / bedding tak betul/ disc bengkok. jd kebanyakkan jenama di pasaran semuanya ok :)