Persona...Terpesona

Thursday, February 17, 2011

DIY rear lights BMW effect

selalu bila tgk bmw 5 series waktu mlm, aku suka ikut blkg dia..sebabnya? dpt tgk lampu belakang dia yang lawa tu la..kan best kalau ada lampu mcm tu utk persona, sbb design lampu mcm ni ada utk model proton waja ngan toyota vios...

jadi pikir punya pikir, aku pun dptla idea mcm mana nk wat lampu mcm tu..ada dua idea tau. satu, cari EL light, pastu tarek je kat belakang lampu tu, then tinted..tapi aku kena pikir wiring sekali. then wiring kalau usik time ada warranty nnt voidla waranty elektrik keta aku

idea kedua adalah, gunakan sticker..ini idea paling murah dan mudah.kalau rasa tak lawa, leh buang mcm tu aje..hehe

so bermula lah kerja-kerja DIY aku...

ini idea asal la..perasan kan lining merah kt lampu 5 series ni?






ok, ni lepas pasang sticker..noted kt lining merah kt signal light




amcam? ada mcam 5 series?


haa, ni lagi satu pic racun..time ni subuh kat masjid sultan mizan aka masjid besi


2 comments:

Mei Slumberz said...

Assalamualaikum bos, tumpang tanya.
Lampu bumper belakang yang bawah tu nak pasang macam mana?
Tak berapa pandai sangat. Ada usya wayar lampu belakang ada sama warna.
Adakah kikis wayar tu dan pasang ikut warna?

Rifaie said...

ambil wayar lampu belakang, yang lampu merah tu, bukan wayar lampu brek. tp kalau nak lampu tu menyala waktu brek, sambung dgn wayar lampu brek